Præsternes side

På denne side skriver kirkens præster på skift en tekst til tiden.

Kirken er åben

Vi glædes over at vi igen må åbne vores store døre til Ravnsbjergkirken – dog under andre omstændigheder end før coronaen. Nu skal vi sørge for god afstand imellem os, tilbyde håndvask og håndsprit i massevis og vi skal gøre mere rent.
Helt konkret betyder det, at vi stiller håndsprit ved indgangen men, at kirkedøren igen vil stå ulåst fra kl 8 til kl 17 hver dag. Det bliver altså nu igen muligt i dagligdagen at sætte sig i stilhed i vores skønne kirkerum eller at komme forbi og tænde et lys i lystræet.

Højmesserne vil også blive afholdt, men vi flytter på stolerækkerne så der bliver mere luft imellem os. Vi har også valgt at tilføje mødesalen til kirkerummet gennem hele sommerperioden – på denne måde har vi faktisk plads til hele 100 personer i vores kirke, også selvom vi skal synge og derfor skal have 4 kvm2 per person.
Så vi er klar til det meste; bryllupper, dåb, konfirmationer, bisættelser, gudstjenester og aftensang – vi glæder os til at tage imod jer alle igen.

God sommer.

Rebecca Holst Andersen

Det lysner

Det er en mærkelig tid, vi har levet i siden februar og marts, hvor vi fik de første tilfælde af corona virussen i Danmark. Vi blev hurtigt opfordret til at isolere os. Vi kunne ikke længere mødes med familie, venner og bekendte. De ting, som plejer at fylde vores hverdag, blev lukket ned.

Kirken blev også ramt af nedlukningen. Jeg ved, at der er mange, der har savnet at komme til gudstjeneste om søndagen, ligesom jeg også hører, når jeg pr. telefon taler med folk, at mange har manglet at komme til Kulturdage. Men nu lysner det. Den 18. maj må kirkerne åbne igen, i øvrigt samme dag, hvor jeg går på pension.

Nedlukningen af kirken til og med den 17. maj har også betydet, at jeg ikke som planlagt har fået mulighed for at holde afskedsgudstjeneste søndag den 17. maj og der få sagt farvel til de mennesker i Ravnsbjerg sogn, som jeg har delt liv og hverdag med i de sidste 28 år. Men forhåbentlig bliver der mulighed for at holde afskedsgudstjeneste den 9. august. Det håber vi meget på.

Edith Østergaard